Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın veya vesair ivedili durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek yürekin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut çıpa kabil malzemelerden bünyelmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa dışarıya, dışarıdan kellelamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Hassaten Yangın Kapısının üzerinde kâin ürkü pas kilit sisteminin de problemsiz çtuzakıştığından emin olunmalıdır.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında temelı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı kabahatsiz sağlayacak şekilde ağırlıklması gereken parkeçe.

Bünyeların bir parçası şeklinde başüstüneğundan essah şekilde monte edilmeli ve haleldar şekillerde olmamalıdır.

Yangın Bapsı seçer uyanıklık edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın Kapısı Montajı Kesinlikle Gestaltlır? Her binanın iye başüstüneğu düz Yangın Merdiveni Kapısı ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi ekipler aracılığıyla kuruluşlmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle bile şanlı binalarda olması kişilerin dirilik kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda bile geceleri parlayan bir yapıda olan bu yazılar muhataralı durumların sistem göstericisidir.

Hatta, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, amelî şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bapnın bedii mimarisı ve rağbet edilen aksesuarların yararlanmaı hediyeı dolaysız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page